Suriye’de unutulan tutsak kadınlar için vicdan hareketi

Vicdanımız, biz onu öldürmedikçe, yanılmaz bir yargıçtır. (Balzac)İnsanoğlu, savaşmamak ve eğer savaş söz konusu ise de insani, ahlaki ve hukuki kurallara uymak konusunda tüm dinî ve ahlaki metinlerde...

Vicdanımız, biz onu öldürmedikçe, yanılmaz bir yargıçtır. (Balzac)

İnsanoğlu, savaşmamak ve eğer savaş söz konusu ise de insani, ahlaki ve hukuki kurallara uymak konusunda tüm dinî ve ahlaki metinlerde sürekli ikaz ediliyor.

Son 7 bin yıllık dünya tarihinin her yüzyılına bakıldığında sadece 13 yıl barış içinde yaşamış insanlık.

Mart 2011’de başlayan ve 8 yıldır süren Suriye savaşı sırasında, çok sayıda savaş suçunun ve insanlığa karşı suçun işlenişine şahit olduk, olmaya da devam ediyoruz.

Kullanılması yasak kimyasal ve biyolojik silahlar, varil bombaları ile katledilen, çırpınarak can veren çocukları canlı yayınlarda izledik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 140 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 219 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 59 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar