Mursi’nin Mısır’dan, adaletten alacağı var

“Kuvvetsiz adalet ve adaletsiz kuvvet iki büyük felakettir.” Joseph JoubertMısır’da seçimle başa gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 17 Haziran 2019 tarihinde mahkeme salonunda şehadete yürüdü.Mursi’nin...

“Kuvvetsiz adalet ve adaletsiz kuvvet iki büyük felakettir.” Joseph Joubert

Mısır’da seçimle başa gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 17 Haziran 2019 tarihinde mahkeme salonunda şehadete yürüdü.

Mursi’nin darbeci Sisi’nin mahkemesinde, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi uzun yıllar siyaset, hukuk ve akademisyen dünyasında tartışma konusu olacaktır. Onurlu ve adaletli insan hakları kuruluşlarına tarihi bir görev düşüyor.

Tüm insan hakları örgütleri ve hukukçuların Mursi’nin ölümünü uluslararası mahkemelere taşıması vicdani bir sorumluluktur.

Cezaevinde kaldığı süre içerisinde her türlü insani haklardan mahrum kalması, günde 17 saat hücrede tutulması, sürekli kullanması gereken ilaçların kendisine verilmemesi ve doktor kontrollerine müsaade edilmemesi çok tartışılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 140 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 219 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 59 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar