Milli Eğitim, Rotary, İstanbul Sözleşmesi

Türkiye’de Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz Darbe Girişimi, Suriye’de yaşananların etkileri ve yerel seçimler gibi gergin ve siyasi kutuplaşmanın yoğun olduğu bir süreç yaşıyoruz.Bu...

Türkiye’de Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz Darbe Girişimi, Suriye’de yaşananların etkileri ve yerel seçimler gibi gergin ve siyasi kutuplaşmanın yoğun olduğu bir süreç yaşıyoruz.

Bu sıkıntılı ve tarihi süreçten geçerken toplumsal geleceğimizi ilgilendiren en önemli iki kurumumuz olan milli eğitim ve aile kurumu ile ilgili gözden kaçan temel sorunlarımız var.

Aile konusunda gündeme gelen İstanbul Sözleşmesi, cinsiyet eşitliği projesi ve okullardaki eğitimin geleceği konuları tartışılıyor.

Türkiye nüfusunun yüzde 50’sinin 25 yaş altında olduğu ve milyonlarca öğrencimizin hayatında aileden sonra gelen en önemli kurum olan okullarımızda, maalesef hâlâ istediğimiz milli, ulusal ve manevi değerlerin olduğu eğitim sistemini oturtamadığımızın vebalini hepimiz ödüyoruz.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın, kamuoyuna sunduğu bir metni paylaşmayı uygun buluyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 144 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 220 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 62 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar