Kurban kesmenin bir adım ötesine insanın yaşamına dokunma zamanı

“Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk. İşte bu yüzden anlaşamıyoruz.” Victor Hugo “Onların ne etleri Allah’a ulaşır ne de kanları. Fakat...

“Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk. İşte bu yüzden anlaşamıyoruz.” Victor Hugo 

“Onların ne etleri Allah’a ulaşır ne de kanları. Fakat O’na ulaşan, yalnızca sizin iyi niyet ve samimiyetinizdir. İşte bu amaçla onları sizin yararınıza sunuyoruz ki, O’nun sizi doğru yola iletmesine karşılık, O’nun şanını yüceltip tekbir getiresiniz diye. Öyleyse güzel davrananları müjdele.” (Hac suresi 37. Ayet)

Bir kurban daha yaklaşırken birçok sivil toplum kuruluşları gerek Türkiye gerekse dünyanın birçok ülkelerinde mazlum ve ihtiyaç sahipleriyle kurbanlaşacaktır. 

Özellikle son 15 yıl İslam coğrafyasındaki iç çatışmalar, yoksulluklar ve kötü yönetimler sonucunda milyonlarca Müslüman; topraklarını, evlerini, barklarını bırakarak göç yollarına düştü.

Kurban organizasyonları her ne kadar ilk bakışta sembolik olarak algılansa da bu vesileyle uzak coğrafyalar ile kurulan gönül bağlarının istenildiğinde çok önemli işlevlere vesile olabildiği görülüyor.

Kurban sadece bir aileye 3 kilo et vermenin ötesinde hayallerin, umutların, sıkıntıların,  yalnızlıkların, ihtiyaçların paylaşılmasına köprü olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 63 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 399 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar