Kardeşçe Paylaşalım, Vakit Ramazan

Bir hafta sonra Perşembe günü rahmet ve merhamet ayı Ramazan’a “merhaba” diyeceğiz. İslam coğrafyasında iç çatışmalar, savaşlar ve yoksulluğun hüküm sürdüğü ülkeler...

Bir hafta sonra Perşembe günü rahmet ve merhamet ayı Ramazan’a “merhaba” diyeceğiz.

İslam coğrafyasında iç çatışmalar, savaşlar ve yoksulluğun hüküm sürdüğü ülkeler Ramazan ayı dolayısıyla tekrar gündemimizde olacaktır.

Suriye’de savaş bütün şiddet ve acımasızlığıyla devam ediyor.

Irak, Libya ve Mısır’da kaos yaşanıyor. 

Gazze’deki ambargo, halkın yaşamını dayanılmaz bir noktaya getirmiş durumda.

Yemen’den binlerce insan Cibuti’ye sığınmış ve kamplarda yardıma muhtaç.

Myanmar’da Arakanlı Müslümanlar, Budist çetelerden kurtulmak için önce Bangladeş’e ardından okyanus sularında teknelerle Endonezya veya Malezya’ya sığınmaya çalışıyor.

Moro, Patani, Afganistan ve Doğu Türkistan halkları, yoksullukla mücadelede İslam dünyasının belki de en yalnız bırakılmış Müslüman toplumları arasında bulunmaktalar.

2014 yılında Rusya’ya bağlanan Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde yaşayan Tatar Müslümanlar, İslam dünyasının bugün daha çok ilgisine muhtaç durumda.

Afrika’da Eritre, Cibuti, Somali, Moritanya, Sudan ve Nijer gibi birçok ülke sadece Ramazan ayını bir fırsat olarak görüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 65 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 401 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar