Kâbe İmamı: Mescid-i Aksa’yı herkes savunmalıdır

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen “Roş Aşana” tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde geçtiğimiz pazar günü Mescid-i Aksa’ya girmiş...

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen “Roş Aşana” tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde geçtiğimiz pazar günü Mescid-i Aksa’ya girmiş, yerleşimcilerin buraya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa’nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Söz konusu olaylar nedeniyle Kudüs’te ve diğer bölgelerde İsrail polisi ile Filistinliler arasında taşlı sopalı arbedelerde 70 Filistinli yaralandı.

Kâbe imamı da bu Cuma namazında Mescidi Haram da hacılara okuduğu hutbe de Mescidi Aksa da yaşananlara dikkat çekerek; Mescidi Aksa’yı savunmak bütün Müslüman toplulukların görevidir. Siyasi maddi manevi her türlü imkanlar kullanılmalıdır; dedi.

Kâbe imamının bu çağrısı hac farizası için toplanan milyonlarca hacı adayına yapılmış olması aslında İslam dünyasının tüm inanmış müminlerine önemli bir çağrıdır. Hac için mukaddes topraklara gelen hacılar bembeyaz ihramların içinde çok farklı etnik kökenler, mezhepler, siyasi ticari kültürel maddi manevi güç unsurlarıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 65 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 401 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar