İsrail’in, vatandaşlarımıza uyguladığı zulüm!

Son dönemde Kudüs’e ziyaret amaçlı giden birçok Türkiye vatandaşı, Telaviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda ağır ihlallere ve onur kırıcı muameleye tabi tutuluyor.Bazı vatandaşların uzun...

Son dönemde Kudüs’e ziyaret amaçlı giden birçok Türkiye vatandaşı, Telaviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda ağır ihlallere ve onur kırıcı muameleye tabi tutuluyor.

Bazı vatandaşların uzun süreli sorgu ve zorunlu beklemeden sonra geçişine izin verilmekte, bir kısmı ise sınır dışı edilmektedir.

Girişine izin verilen bazı Türkiye vatandaşları da içeride gözaltı uygulamasına ve ayrıca sorgulamalara maruz bırakılmaktadır. Kamuoyuna ve medyaya da yansıdığı üzere birçok kişi bu uygulamalara maruz kalmaktadır.

Son olarak benzer bir uygulama İnsan Hakları Adalet Hareketi (İHAK) Genel Sekreteri Ahmet Zeki Olaş’a yapılmıştır. Genelde Türkiye vatandaşlarına özelde 11 Ocak günü 11 saat havalimanında sorgulanan Ahmet Zeki Olaş’a yapılan muameleler ve ihlallerin kamuoyunda tartışılmasında fayda vardır. İstanbul’dan günde 12 sefer yapılırken her uçakta en az üç yolcu aynı muameleye maruz kalmaktadır.

İstanbul’dan vize uygulaması ile Kudüs’e giden vatandaşlarımızın havalimanında saatlerce sorgulanmaya tabi tutulması ve iş birliği –ajanlık- teklifine maruz kalması basitçe geçiştirilecek bir durum değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 64 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 400 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar