İşgalden Mescid-i Aksa’nın altında kabine toplantısına

İsrail işgal rejiminin yaklaşık iki hafta önce Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatması ve Kudüs’teki Filistinlilere yönelik acımasız şiddet politikası, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın geleceğine dair...

İsrail işgal rejiminin yaklaşık iki hafta önce Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatması ve Kudüs’teki Filistinlilere yönelik acımasız şiddet politikası, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın geleceğine dair kaygıları arttırıyor.

ABD Başkanı Trump’ın Mayıs 2017’deki son ziyareti Binyamin Netanyahu kabinesine cesaret verdi.

Ziyaretten kısa bir süre sonra işgalci hükümetin kabinesinin, Aksa Camii’nin altında kabine toplantısı yapması çok tehlikeli bir sürece işarettir.

1948 yılında Batı bölgeleri işgal edilen Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu Doğu kesimi 1967 yılında Siyonist İsrail’in işgaline girmişti.

Bu tarihten itibaren kente yönelik planlarını sistemli biçimde uygulayan işgal rejimi, ilk büyük hamlesini 21 Ağustos 1969 tarihinde Yahudi bir fanatiğin öncülüğünde bir grup Siyonistle, Mescid-i Aksa’ya sabotaj düzenleyerek caminin önemli bir kısmını tahrip etmişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 65 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 401 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar