Göçmen ve Müslüman düşmanı “beyaz ırkçı” terör 

Yeni Zelanda’da terörist Brenton Tarrant, cumartesi günü mahkemeye çıkarıldı.Al Noor ve Linwood camilerine, cuma namazı sırasında düzenlediği silahlı saldırılardan ötürü elleri kelepçeli...

Yeni Zelanda’da terörist Brenton Tarrant, cumartesi günü mahkemeye çıkarıldı.

Al Noor ve Linwood camilerine, cuma namazı sırasında düzenlediği silahlı saldırılardan ötürü elleri kelepçeli duruşma salonuna getirilen Tarrant’ın gülümsemesi dikkat çekiyor.

Tarrant, duruşmada, “beyaz ırkın” üstünlüğünü savunan bir el işareti yapıyor. Mahkeme kararında, bir sonraki duruşma tarihi olan 5 Nisan’a kadar tutuklu kalmasına karar verildi.

Yeni Zelanda’da yaşanan olayla da görüldüğü gibi mülteciler, göçmenler, Asya ve Afrikalılar için hayat her geçen gün daha da zorlaşıyor.

Orta Doğu’dan, Afrika’dan, Asya’dan ve Latin Amerika’dan Batı’ya gelen göçmenlerin yaşadığı sorunlar hiç bitmeyecek gibi görülüyor. Bu kez karşımıza “beyaz terör” manifestosu çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 64 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 400 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar