Bağımlılıkla mücadelede çiftlik modeli tartışılmalı

Uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arasındaki koordinasyonun daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması, bütün toplum katmanlarına nüfuz edilerek en kısa sürede başarılı sonuçlar alınabilmesi...

Uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arasındaki koordinasyonun daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması, bütün toplum katmanlarına nüfuz edilerek en kısa sürede başarılı sonuçlar alınabilmesi gerekçesiyle 15 Temmuz 2014 tarihinde Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde bir üst kurul oluşturuldu.

Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, İçişleri, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Sağlık Bakanlıklarının katılımıyla oluşturulan Uyuşturucuyla Mücadele Üst Kurulunun, ana hedefi Türkiye’nin uyuşturucuyla mücadelesinde yeni bir sayfa açılması kamuoyu gündeminde 2013 yılından bu yana geniş yer işgal eden uyuşturucuya karşı alınacak tedbirler ve izlenecek yol haritasının belirlenmesiydi.

2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Araştırma ve İnceleme Raporu yayınlandı.

Raporun konusu “Madde ve Diğer Bağımlılıklar ile Mücadele Kapasitesinin ve Bu Bağlamda Türkiye Yeşilay Cemiyetinin Değerlendirilmesi”ydi.

2016 yılında ulusal uyuşturucu ile mücadele strateji belgesi yayınlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 63 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 399 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar