Uyuşturucu ile mücadelede emniyet yalnız, STK’lar duyarsız

Ülkemizde uyuşturucu ile mücadele, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 58. maddesinde yer alan “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü...

Ülkemizde uyuşturucu ile mücadele, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 58. maddesinde yer alan “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır” hükmüne dayanarak yapılmaktadır.

Resmi, yarı resmi ve sivil toplumun bu mücadeleyi bir şekilde sürdürmekte olduğu bilinen bir gerçektir, ama bu mücadelede kurumlarımızın istenen başarıyı yakalayamadığına ve her geçen gün bağımlılık sorunumuzun ciddi bir şekilde büyüdüğüne üzülerek şahit oluyoruz.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının 2018 Türkiye Uyuşturucu Raporu’ndaki bazı veriler, Türkiye’de madde bağımlılığı sorununun ne kadar ürkütücü boyutlarda olduğunu gözler önüne seriyor.

Geçen hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “2018 yılbaşından 25 Eylül’e kadar yani 9 ayda 15 bin 262 uyuşturucudan tutuklama gerçekleştirdik. Bunun 13 bin 229’u sokak satıcısıdır” sözü durumun vahameti açısından önemliydi.

Emniyet, jandarma ve gümrük muhafaza müdürlüklerinin en önemli vazifesi arz ile mücadele yollarını kesmek, burada bütün sorumluluğu emniyet görevlilerine bırakmanın çok büyük hata olacağını hatırlatmakta bir kez daha fayda var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 141 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 219 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 60 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar