Türkiye’nin Balkanlar’daki rolü çok büyük

Kosova, 2008 yılında kurulan ve bağımsızlığını kazanan genç bir ülkedir. Özelde Almanya genelde Avrupa ve Amerika’nın yoğun etkisi altında olan Kosova ile Türkiye arasında, arzu edilen siyasi ve...

Kosova, 2008 yılında kurulan ve bağımsızlığını kazanan genç bir ülkedir. 

Özelde Almanya genelde Avrupa ve Amerika’nın yoğun etkisi altında olan Kosova ile Türkiye arasında, arzu edilen siyasi ve ticari ilişkiler maalesef istenilen noktaya gelmemiştir.

Kosova siyasi hareketinin ve muhalefetinin önemli isimlerinden, Avrupa ve Amerika siyasetinin yakından takip ettiği Albin Kurti ile bir röportaj gerçekleştirdik ve ülkenin geleceğini ve Türkiye ile ilişkileri konuştuk.

Şimdi sözü Albin Kurti’ye veriyorum:

“Ben Vetevendosje (Kendin Karar Al) partisinin başkanıyım. Vetevendosje, Kosova’da kurulan siyasi bir partidir. Kosova milli egemenliğini sağlaması ve ekonomik kalkınma modelinin geliştirilmesi Vetevendosje’nin ana amaçları arasında yer alır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 145 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 220 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 63 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar