Bir dünya kadın, Suriyeli kadınlar için yola çıktılar

Tam 7 yıl oldu Suriye savaşı başlayalı. Yüz binlerce insan bütün dünyanın gözleri önünde canlı yayında katledildi. 15 bin çocuk can verdi. Bombalar bedenlerini parçaladı, tonlarca enkaz altında...

Tam 7 yıl oldu Suriye savaşı başlayalı. Yüz binlerce insan bütün dünyanın gözleri önünde canlı yayında katledildi. 15 bin çocuk can verdi. Bombalar bedenlerini parçaladı, tonlarca enkaz altında kaldı, klor/sârin/kimyasal gazları çırpına çırpına soludular. Kimisinin küçücük bedeninde işkence metotları denendi. Tespit edilebilen 13 bin 581 kadın Suriye rejiminin zindanlarında işkence ve diğer zalimane muamelelere maruz kaldı ve tecavüze uğradı.

Şu an 417’si kız çocuğu olmak üzere tespit edilebilen 6 bin 736 kadın halen bu vahşeti yaşıyor, Suriye rejiminin zindanlarında ölmeyi bekliyor. Tecavüz ve işkence mağduru kadınlardan bazıları intihar etti. Bu hapishanelerden kurtulanlardan bazıları aramızda ve bir gün kendilerine yapılanların hesabının sorulması umuduyla yaşama tutunmaya çalışıyor.

Kadınlara yönelik cinsel saldırı, işkence, hukuksuz tutulma, uluslararası hukuka göre savaş suçu ve insanlığa karşı suç niteliğindedir. Bilinen tek gerçek şudur ki Suriye rejimi, kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullanmaktadır.

Vicdan Konvoyu 

bugün yola çıkıyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 145 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 220 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 63 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar