Kudüs için ne yapmalıyız?

Balfour Deklarasyonu, Lloyd George’un başbakanlığındaki İngiliz savaş kabinesinde dışişleri bakanı olan Althur Balfour’un girişimiyle başlatılan ve sonuçta Filistin’de bir Yahudi devletinin -İsrail-...

Balfour Deklarasyonu, Lloyd George’un başbakanlığındaki İngiliz savaş kabinesinde dışişleri bakanı olan Althur Balfour’un girişimiyle başlatılan ve sonuçta Filistin’de bir Yahudi devletinin -İsrail- kurulmasıyla sonuçlanan girişimdir. 

1917 yılındaki bu deklarasyon, ilk Balfour Deklarasyonudur. Balfour girişimiyle 1926 yılında, İngiliz sömürgeleri konusunda ikinci bir Balfour Deklarasyonu yapılmıştır.

 Uluslararası toplumun tepkisine rağmen İsrail, 50 yıldır işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’te dünyanın gözleri önünde “Yahudileştirme politikasını” sürdürdü.

İsrail’in son 50 yıldır acımasızca her türlü işgal, taciz, katliam ve göç politikalarını maalesef Arap ve İslam ülkeleri engelleyemedi.

ABD Başkanı Trump’ın Mayıs 2017’deki son ziyareti Binyamin Netanyahu kabinesine cesaret verdi.

Ziyaretten kısa bir süre sonra işgalci hükümetin kabinesinin, Aksa Camisi’nin altında kabine toplantısı yapması çok tehlikeli bir sürece işaretti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 63 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 399 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar