Balkanlar’da yeni politikalara ihtiyacımız var

Osmanlı İmparatorluğu’nun mirasını taşıyan Türkiye’nin, Balkan politikası; bölgenin tarihi, coğrafi ve insani değerlerini hep korumaya yönelik olmuştur.Balkan politikaları bizim için tarih boyunca bu...

Osmanlı İmparatorluğu’nun mirasını taşıyan Türkiye’nin, Balkan politikası; bölgenin tarihi, coğrafi ve insani değerlerini hep korumaya yönelik olmuştur.

Balkan politikaları bizim için tarih boyunca bu bölge ile olan çok yönlü derin bağlarımızla yakından alakalıdır.

Türkiye’nin Balkanlar’daki dış politikasının iki önemli hedefi Osmanlı’dan günümüze değin, Bosna ve Arnavutluk’un istikrarının korunması ve azınlık olarak yaşamını sürdüren soydaşlarımızın hukukunun gözetilmesidir.

Bugün Balkanlar’da geçmişin bütün yıkımlarına ve acı hatıralarına rağmen hâlâ Osmanlı/İslam kültürünün izlerini görebilmek mümkün.

Bu aslında bize umut veren en önemli güç kaynağımız. Günümüzde Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Romanya, Arnavutluk ve Bosna Hersek’te yaşayan Müslüman toplumlar ve soydaş Türklerin zor da olsa millî ve manevi kimliklerini korumaya çalıştıklarına şahit oluyoruz.

Yugoslavya’nın dağılmasıyla ortaya çıkan 6 devlet ve AB’nin Balkanlar’daki yeni siyasi, ekonomik politikaları Balkan toplumunu çözümsüz ve belirsiz bir gelecekle karşı karşıya bıraktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 146 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 222 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 63 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 399 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar