İslam Dünyası’nın özeti  

Son 35 yıl İslam dünyasının içinde yaşadığı savaşlar, işgaller, göçler ve büyük sosyal çalkantıların ardı arkası kesilmiyor.Asya’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan...

Son 35 yıl İslam dünyasının içinde yaşadığı savaşlar, işgaller, göçler ve büyük sosyal çalkantıların ardı arkası kesilmiyor.

Asya’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Balkanlar’a Müslüman toplumların yaşadığı siyasi ve ekonomik krizlerin yeni kuşaklar üzerinde çok büyük olumsuz etkilerine şahit olmaktayız.

Batı dünyasında İslam’ın değer yargılarının acımasızca tartışmaya sorgulanmaya başlanması çok hayra alamet bir durum değil.

Bugün İslam dünyasında yaşanan siyasi ve sosyal krizlerin sebebini İngiliz Yahudi temelli argümanlara havale etmemizin ne kadar gerçekçi olduğunu bir an evvel sorgulamalıyız.

Bizim çok vakit kaybetmeden gerçek sorunlarımızın tespit edilmesi, tartışmaya açılması ve  toplumsal merhamet hukuk ve ahlak çerçevesinde acil istişare mekanizmalarına ihtiyacımız var.

İslam dünyasının özetini Aliya İzzetbegoviç’in bakış açısından İslam deklarasyonu kitabından sunmak istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 141 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 220 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 60 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar