Zarrab konusu gündeme oturunca, çok farklı iddialar gündeme geldi...

Amerika’da tutuklanan Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdür yardımcısı Hakan Atila’nın duruşmalarının gündeme gelmesi bu konuya ilgiyi Türkiye’de de artırdı. İzlediğimde şu iddiualar ve...

Amerika’da tutuklanan Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdür yardımcısı Hakan Atila’nın duruşmalarının gündeme gelmesi bu konuya ilgiyi Türkiye’de de artırdı. İzlediğimde şu iddiualar ve gelişmelerle karşılaştım.

Geçen hafta Zarrab’ın avukatı müvekkiliyle 5 gündür görüşemediğini açıklayınca, Türkiye’den Amerika’ya Zarrab için“- Vatandaşımızın sağlığından şüpheleniyoruz” notası verildi. İlk nota cevapsız kalınca ikincisi gönderrildi ve “sağlklıdır”yanıtı alındı.

Zarrab’ın 5 günlük kayıplığı sonrası, hapishaneden özel bir bölüme geçerek itrafçı olarak pazarlık yaptığı konusu gündeme geldi. Bu konuda haberler artınca bir yandan Türkiye’de tv tartışmalarında yeralan bazı hukukçular Amerika’lıların Türkiye’de Adalet Bakanlığından belge istemek yerine, Fetöcülerin dinlemeleri ve belgeleriyle Zarrab’ın itirafçılığa zorlandığını, bunun hukuki değerinin olmadığını iddia ettiler.Bunun yanı sıra bir başka gelişmede Amerika’da tutuklu olan Halkbank genel müdür yardımcısı Hakan Atila’ya da itirafçı olması yolunda baskı yapıldığı iddiasıydı.

Bir başka gelişme de Adalet bakanlığının ve Anap sözcülerinin sürekli “vatandaşımız” diyerek korudukları Zarrab konusunda AK partili milletvekili Mehmet Metiner’in , Rıza Zarrab’ın baskı ile itirafçı yapılarak, “Türkiye’nin siyasi operasyona tabi tutulacağının belli olduğunu” öne sürdüğü, yeni ve farklı yaklaşımı oldu.

Geçen Perşembe günü yayınlanan, “Bankaların birleşme, devir bölünme ve hisse değişimi hakındaki yönetmelikte, değişiklik yapılmasına dair” yayınlanan BDDK yönetmeliği finans çevrelerindede Halkbank’la ilgili olarak görülerek, Zarrab davası Halkbanka gelebilecek ceza karşısında bazı varlıklerının Emlakbank’a devri için BDDK böyle bir yönetmelik hazırladı, iddiaları gündeme geldi.

Bu konu medyada haber olunca BDDK başkanı Mehmet Ali Akben, ”Düzenleme Halkbank’ın Emlak Bankasına devri gibi bir çalışma değil. Son dönemde yeni tiucaret kanununa uyum için yapıldı “ açıklaması ile iddaları reddetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar