Yorgancılar: Sürdürülebilir büyüme için bilgi odaklı ekonomiye yönelmeliyiz

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar 2018 yılını riskler ve imkanlar açısından değerlendirirken,”Sürdürülebilir büyüme için, bilgi odaklı ekonomiye yönelmeliyiz” diyor.EBSO Başkanı Ender...

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar 2018 yılını riskler ve imkanlar açısından değerlendirirken,”Sürdürülebilir büyüme için, bilgi odaklı ekonomiye yönelmeliyiz” diyor.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, 2018 yılını riskler ve imkanlar açısından değerlendirirken, “Bizim sürdürülebilir büyüme için bilgi odaklı ekonomiye yönelmemiz yani nitelikli işgücü ve yüksek katma değerli üretimi acilen dönüşüm stratejimizin baş aktörü yapmalıyız”görüşünü dile getiriyor.

Yorgancılar, öncelikle 2017’den devralınacak konulara bakmamız gerektiğini belirterek, şunların altını çiziyor:

“2017 yılında ilk dikkati çeken KGF kredileri, Eximbank destekleri, Rusya ile normalleşme, kur artışları ile gelen ihracat artışı, vergi indirimleri ve istihdam teşvikleri ile hükümetin proaktif şekilde piyasayı canlandırmaya yönelik girişimleridir. Bunun sonucunda moral ve motivasyon sağlanırken, Çin ve Hindistan’ı geride bırakan bir büyüme gerçekleştirilmiştir. % 11’lik büyümede baz etkisi olsa da bu bir başarıdır. Ama her zaman altını çizdiğimiz husus sürdürülebilir olmasıdır.”

Yorgancılar bunun ardından şu değerlendirmeleri yapıyor:

-Milli istihdam seferberliği ile kadınlar, gençler ve engellilere yönelik teşvikler ve düzenlemeler de istihdam sağlamayan büyümenin açıklarını kapatmak için önemli adımlardır.
Sürdürülebilir büyüme için bilgi odaklı ekonomiye yönelmemiz gerektiğini söyleyen Yorgancılar, daha sonra şunları belirtiyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar