Yeni dönem yapılanmaya üç kararname ile adım atıldı

Dün yayımlanan geniş kapsamlı üç kararname ile devletin yeni yapılanması ve işleyişiyle ilgili önemli düzenlemeler yürürlüğe girdi. Bu yeni yapıda ofisler ve kurulların yapacağı...

Dün yayımlanan geniş kapsamlı üç kararname ile devletin yeni yapılanması ve işleyişiyle ilgili önemli düzenlemeler yürürlüğe girdi. Bu yeni yapıda ofisler ve kurulların yapacağı çalışmalarla üretilecek politikalar icracı bakanlarca uygulamaya konulacak. Sistemin orta direğinde Cumhurbaşkanı/Başkan Erdoğan yer alacak.

Yeni dönem devlet yapılanması ile ilgili dün geniş kapsamlı üç kararname yayınlandı. Bu kararnameler ile devletin yeni yapılanmasının ve yönetim biçiminin içerisinde önemli yer alacak 9 kurul ve dört ofis şekillendi. Bu kurullar ve ofisler Cumhurbaşkanı'na bağlı olarak uygulanacak politikaları hayatın her alanına dokunacak şekilde hazırlacaklar, uygulamalarını ve sonuçlarını izleyecekler. Bu oluşturulan politikalar, yönetimin orta direğinde yer alacak Cumhurbaşkanı'nın yönlendirmesiyle sorunların çözümü ve gelişme için icracı bakanlara iletilecek. Görüldüğü kadarıyla yeni dönemde politikaların oluşturulmasında da hayata geçirilmesinde de uyum çok önemli olacak.

Cumhurbaşkanı'nın uygun gördüğü politika ve strateji önerilerini geliştirecek çalışmalar yapacak kurullar küresel rekabetin gerektirdiği değişimlere karşı strateji ve politika geliştirme görevini üslenecekler. İlgili kamu kuurumlarına bakanlıklara, bilgi aktarmak Cumhurbaşkanı'na raporlamak için, sektör kuruluşları ve STK’lar ile sürekli iş birliği içine girerek çalışacaklar. Kurullarda bakanlık temsilcileri, kamu görevlileri , STK ve özel sektör üyeleri ile akademisyenler ve yabancı uzmanlar da yer alabilecek.

Bu dokuz kurul şu isimler altında oluşturuldu: Bilim Teknoloji ve yenilikler/Egitim ve öğretim politikaları/Ekonomi politikaları/Güvenlik ve dış politika/ Hukuk politikaları/ Kültür ve sanat politikaları/Sağlık ve gıda politikaları/Sosyal politikalar/Yerel yönetimler.

Dünkü kararnamelerde yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı'na bağlı kamu tüzel kişiliği nitelikli 4 ofiste kurularak hayata geçirildi. Bu ofisler görev alanlarına giren konulardaki tüm kurum ve kuruluşları koordine ederek, iş birliğini sağlayacaklar. Bunu yaparken, gerekli toplantıları düzenleyip organizasyonları sağlayacaklar. Ofis başkanları, gerekli gördükleri hallerde araştırma, etüt ve projeler ile ikili ve çok taraflı uluslararası ilişkiye girip toplantılar yapabilecekler. Görevlerini de belirtir şekilde bu ofisler şu isimler altında çalışacak:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar