"Yaşananlar sağlıklı bir şey değil, kriz kolay çözülmez"

Doları sıçratan son ABD ile vize krizinin kaynağının ne olabileceğini dış politika uzmanı iki dostumla konuştum. Aklımdaki soru, "Bu gelişmeler Suriye’de Amerika ile politik ayrı düşmemizden mi...

Doları sıçratan son ABD ile vize krizinin kaynağının ne olabileceğini dış politika uzmanı iki dostumla konuştum. Aklımdaki soru, "Bu gelişmeler Suriye’de Amerika ile politik ayrı düşmemizden mi kaynaklanıyor, yoksa FETÖ darbesinde ABD parmağının olduğuna dair ortaya yeni ipuçları mı çıktı" şeklindeydi. Bu soruyu sorarak başladım. Söylenenlerden vardığm sonuç, “Yaşananın sağlıklı bir şey olmadığı ve bir birikim sonunda ortaya çıktığı, kolay çözülemez bir kriz” olduğu sonucu oldu.

Görüşme yaptığım uzmanlar, bir süredir ilişkilerimizi bozan olaylar ortaya çıktıkça, o olaylara nihai çözüm bulunamadan pansuman yapılarak sorunların kenara itildiğini, sorunların birikiminin metastaz yaptığı, kötü bir döngüye girildiği görüşünde birleştiler.

Bu birikim içersinde iki tarafı da karşılıklı birbirlerine güvensizliğe iten olayların neler olduğunu da konuşup sıraladık:

-15 Temmuz’daki FETÖ darbesinde ABD etkisi olduğu şüphesi,

-Reza Zarrap davası ve ona bağlı gelişmeler,

-Türkiye’nin Fetullah Gülen’in iadesi girişimlerinin sonuçsuz kalması,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar