Vatandaş odağına ekonomiyi almış durumda

Xsights’in 26 ilde 1500 katılımcı ile gazetemiz DÜNYA için yaptığı anket çalışmasının sonuçlarında devletin 19 kalemde sunduğu hizmetler konusunda kötüye gidiş olduğu...

Xsights’in 26 ilde 1500 katılımcı ile gazetemiz DÜNYA için yaptığı anket çalışmasının sonuçlarında devletin 19 kalemde sunduğu hizmetler konusunda kötüye gidiş olduğu görülüyor. İlk çeyrekte üçüncü sırada olan ekonomik sorunların üçüncü çeyrekte yüzde 53 ile ilk sıraya çıkarak yer aldığı görülüyor.

26 kentte 1500 kişinin katılımıyla gazetemiz DÜNYA adına Xsight’in yılın çeyreklerinde düzenlediği anketlerin üçüncüsünde, vatandaşların sorunlar sıralamasında ilk sırayı yüzde 53 ile açık ara ekonomik sorunların aldığı görülüyor. İlk çeyrekte yüzde 51 ile başkanlık konusu en önemli sorun olarak ilk sırada yer alırken onu ikinci sırada yüzde 45 ile güvenlik sorunu izliyordu. Ekonomi o dönemde yüzde 39 ile üçüncü sıradaydı. İkinci çeyrekte yüzde 49 ile vatandaşların en önemli sorun olarak birinci sıraya yükselttiği ekonomik sorunlar, üçüncü çeyrekte de ilk çeyreğe göre 14, ikinci çeyreğe göre de 4 puan artışla ilk sıradaki yerini koruyor.

Üçüncü çeyrekte, “Bugün Türkiye’nin karşı karşıya olduğu mesele sizce nedir” sorusuna verilen yanıtlarda yüzde 53 ile ekonomi ilk sırada yer alırken,ikinci sırada yüzde 34 ile PKK sorunu, üçüncü sırada yüzde 26 ile dış politika sorunlarının izlediği görülüyor,

Anket sonuçlarına göre, devletin vatandaşlara sunduğu 19 hizmet alanıyla ilgili memnuniyetlerini içeren sonuçlarda bütün hizmetlerde ilk çeyreğe göre memnuniyet oranının düştüğü ortaya çıkıyor.

Memnuniyetlerinin gerilediğini belirtmelerine karşın sunulan devlet hizmetlerinin en beğenilen ilk beş hizmet olarak dini hizmetler, ulaşım/ulaştırma, sağlık, milli güvenlik/ savunma, emniyet hizmetleri sıralanıyor. En beğenilmeyen beş hizmet sıralamasında ise ekonomi, eğitim, yargı, mali sistem, çalışma/iş güvenliğine yer verildiği anket çalışmasında ortaya çıkıyor.

Son dönemde eğitim alanında TEOG temel eğitimde orta öğretime geçiş sonavı ve değiştirilen üniversiteye giriş sınavıyla ilgili olarak da vatandaşlar memnuniyetsizliklerini dile getiriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar