“Siyasilerin iki yıl sonraki seçim yarınmış gibi söylemleri stres yaratıyor”

İş insanlarıyla son günlerde yaptığım sohbetlerde en büyük şikayetlerinin, daha iki yıl olmasına karşın, siyasilerin yarın seçim yapılacakmış gibi bir söylem içersinde olmaları. Bu...

İş insanlarıyla son günlerde yaptığım sohbetlerde en büyük şikayetlerinin, daha iki yıl olmasına karşın, siyasilerin yarın seçim yapılacakmış gibi bir söylem içersinde olmaları. Bu söylemlerin kendilerini sürekli stres içinde tuttuğunu, karar alacakları sırada diken üzerinde olmalarına yol açtığını söylüyorlar.

Dün, yine bir iş insanı dostumla telefonda bu konu üzerinde konuşup şikayetlerini dinlerken, televizyonda MHP liderinin seçim barajıyla ilgili açıklamasının haberi yer alıyordu.

Bahçeli’nin, haberde “Türkiye’de yüzde 10 seçim barajı ağır. Yeniden değerlendirilmesi gerekir. Yüzde 10 baraji ittifaklerla veya başka kararlılıklarla aşılabilir duruma geldi. Türkiye’yi nasıl bir istikrar ve normalleşme sürecine girebiliriz konusunda bir uzlaşmaya vararak çalışma yapmak lazım. Yüzde 5, 7 olur ya da 10’da kalır. Böyle devam etmesi gerekir” dediği belirtiliyordu.

Dostuma bunun demokrasi adına iyi bir gelişme olduğunu hatırlattım. “O açıdan haklısın. Ama şimdi bu da siyasiler arasında yeni tartışmalara sebep olacak. Yeni bir stresli ortama yol açacaktır. O devam ederken iki üç gün sonra yeni bir siyasal tartışma gündeme gelecektir. Siyasilerin iki yıl sonraki seçimler yarınmış gibi söylemlerle, sert tartışmalarla stres yaratıyorlar. Bizler iş insanı olarak kendi işimizle ilgili karar alma çalışmaları yaparken, Bu stresli ortam bizim sürekli diken üzerinde olmamıza, kolay karar alamamamıza neden oluyor. Bizim iş insanları olarak aramızdaki sohbetlerde ağırlık, yeni iş birlikleri, yatırımlar konusundan çok, siyasal çatışmalı ortamın üzerine oluyor. İş konuşmaktan çok, siyaset konuşuyoruz” diye, yine seçim yarınmış gibi siyasal söylemlerin, çatışmalı olarak devam edeceğine inandığını belirtti.

İş insanlarıyla sohbetimizde ağırlıklı olarak yer alan stres yaratan, siysilerin her gün yarın seçim olacakmış gibi bir gündem içersinde olmalarının olumsuzluğunu ben de kabul ediyorum. Bunu sohbet sırasında dostuma hak vererek söyledim.

Ama, Devlet Bahçeli’nin seçim barajının makul seviyeye çekilmesi önerisinin demkrasimiz açısından doğru olduğuna inanıyorum. Bu konudaki siyasal tartışmanın çatışmasız ve empati içerisinde yapılmasını ve yıllardır yapılan “Yüzde 10 seçim barajı yüksek, indirilmelidir“ konusunun sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar