Ortadoğu’da barış döneminin cazibe merkezi olacak Polateli/Şahinbey OSB’si

Türkiye’de iki kentin Gaziantep ve Klis’in ilk ortaklaşa girişimi olan Polateli/Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakında Adil Konukoğlu’ndan bilgi aldım. İki kentin ortak kurmakta oldukları OSB...

Türkiye’de iki kentin Gaziantep ve Klis’in ilk ortaklaşa girişimi olan Polateli/Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakında Adil Konukoğlu’ndan bilgi aldım. İki kentin ortak kurmakta oldukları OSB Ortadoğu’da barış döneminde cazibe merkezi olacak bir proje.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu’na Kilis’le ortak yürüttükleri Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi konusunu sordum. Ortadoğu’da barış sonrası cazibe merkezi olacığına inanılan proje ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek bilgi verdi.

Konukoğlu’nun iki kentin Ortak OSB’siyle ilgili gelişmeler konusuda yaptığı açıklamalar söyle:

- Gaziantep ve Kilis sınırında yapılacak Polateli/Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi 35 milyon matrekarelik alanı kapsıyor. İlk etapta 14.5 milyon metrekarelik bölüm yatırıma açılacak. Yatırımlar arttıkça bölge genişleyecek.

- Türkiye’de iki ilin ortak kurduğu bu proje Gaziantep ve Kilis’in yanı sıra bölgenin kalkınmasına ivme katacak. Hassa-Dörtyol tünel ve otoyol bağlantı projelerinin gerçekleşmesiyle İskenderun limanına ulaşımın kısalmasıyla Şahihbey/Polateli OSB cazibe merkezi halini alacak.

- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın izin vermesi sonrasında Kilis valiliğinin denetiminde müteşebbis heyet oluşturulup kuruluş protokolu yapıldı ve onaylanarak Bakanlığa gönderildi.OSB yönetimi ve müteşebbis heyet yürütülecek süreçte parselasyon ve harita çalışmalarının ardından altyapı çalışmalarını tamamlayarak arsa tahsislerini gerçekleştirecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar