“O goley hele şu seçimi bi geçelim”

Seçim öncesi toplumda ve bürokraside “O goley hele bi şu seçim geçsin” beklentisi gündeme gelir. 19 ay sonra yapılması planlanan seçimlerin iki ay yakına çekilmesinin olumlu ve olumsuz yanlarını bugün...

Seçim öncesi toplumda ve bürokraside “O goley hele bi şu seçim geçsin” beklentisi gündeme gelir. 19 ay sonra yapılması planlanan seçimlerin iki ay yakına çekilmesinin olumlu ve olumsuz yanlarını bugün değerlendirdim.

Seçim konusu gündemi geldiğinde, ortaya çıkan “belirsizlik” üzerine çok sık kullanılan bir cümle gündeme gelirdi. “O goley hele şu seçimi bi geçelim”. Önüne iş gelen bürokrattan, ticari borcu olan tüccara bu cümle tekrarlanıp dururdu. 2019 Kasımı'na kadar bu söylemin sürebilmesi “işlerin durmasına” bürokrasinin çalışmasının yavaşlamasına yol açabilirdi. O nedenle “erken seçim” kararının olumlu ve olumsuz yanlarını sıralayarak beklentimi ortaya koyayım.

Önce olumsuzluklar:

- Uyum yasaları, adaylıkta 100 bin imza, ön seçim gibi konular dahil birçok belirsizlik ortada duruyor. Bugüne kadar bitirilmesi gereken uyum yasaları çıkarılmış değil. Birçok konuda düzenlemenin nasıl olacağı en az bir iki haftalık çalışma sonrasında şekillenebilecek. Bazıları seçim sonrasına kalacak. Kısa süredeki düzenlemeler için Meclis’te bazı temel yasalar gündeme gelecek.

- Baskın nitelikli seçim kararı, demokrasinin partiler açısından eşitlikçi olarak işlenmesine engel olacak tartışmaları sürüyor. İYİ Parti ve DSP gibi partilerin seçime girip giremeyeceği konusunda YSK kararı henüz ortada değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar