Keçeci: 2017’nin en güzel sürprizi kasımdaki yüzde 11.1’lik büyüme oldu

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Kececi, 2017 yılında sürprizler yaşadığımızı, bunların en güzelinin kasım ayındaki %11.1’lik büyüme olduğunu, bunula birlikte sanayi, makine, inşaat ve...

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Kececi, 2017 yılında sürprizler yaşadığımızı, bunların en güzelinin kasım ayındaki %11.1’lik büyüme olduğunu, bunula birlikte sanayi, makine, inşaat ve hizmet gibi işkollarında da dengeli, %13-15 büyüme yaşadığımızı olumlu bir gelişme olarak dile getiriyor.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “2017 bizler için sürprizlere gebe bir yıldı. Bu sürprizlerden belki de en güzeli kasım ayında açıklanan % 11.1’lik büyüme rakamı oldu. Uzun zamandır üzerinde konuşmaya ve mutlu olmaya değer bir verimiz oldu” diyor.

Keçeci bu rakkamla birlikte dengeli bir büyüme yaşadığımızı belirtiyor, "Bu rakamla birlikte sanayi, makine, inşaat ve hizmet gibi iş kollarında dengeli %13-15 arası büyümeler yaşadık. Kapasite kullanım oranlarımız gerçekten % 75-80 gibi oranlarda gezinirken yatırımlarda da önemli kıpırdanma yaşandığına tanık olduk. Bu kıpırdanmanın arkasında, KGF tarafından sağlanan krediler, istihdam teşvikleri, yaz aylarındaki beyaz eşya KDV desteği ve kapsamlı teşvikler büyük rol oynadı. Her şeye rağmen bu saydığımız imkanlar iç piyasa satışlarının arttırdığı gibi ihracatı da artırdı.”

Keçeci, 2018’e olumlu bakmak için, “Bu olumlu gelişmeleri doğuran imkanlar üzerinde yine ve yeniden stratejik ve planlı bir çalışma yapılırsa, biz işadamlarının 2018’e umutla bakmasını sağlar”dedikten sonra şu uyarıyı yapıyor, “Çünkü 2018’de bizleri beklediğini düşündüğümüz ve hatta hiç beklemediğimiz (siyah kuğu) risklerin, iş dünyasının kafasını karıştırdığını ifade etmek isterim.”

Müjdat Keçeci, riskler konusuna değinirken şu konuların altını çiziyor:

“Bunların başında ve bana göre en önemlisi siyasi iktidar temsilcilerinin de ifade ettiği gibi bizi sıkıştırmak istiyorlar mealindeki sözler. Bence en büyük kaygı budur. Çünkü böyle bir topyekün olabilecek hareket, gerçekten bize büyük zorluklar yaşatır. İkinci olarak ABD’de devam eden Zarrab davası sonunda banka/bankalarımıza kesilecek büyük para cezalarıyla birlikte uluslararası alanda alınabilecek ekonomik ve politik tedbirler de önemli risk taşıyor.
Ayrıca, iç politikada da kavga ve sertliğin gün geçtikçe artması, toplumun gözünde seviyesiz bir siyasetin yaşanması, huzursuzluğun artmasına ve toplumun gün geçtikçe moralsizleşmesine ve umutsuzlaşmasına neden oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar