Kayseri Şeker yöneticisi Akay’dan özelleştirilecek fabrikalar konusunda öneriler

Özelleştirilmesi sonrası başarılı olan Kayseri Şeker'in yöneticisi Hüseyin Akay ile özelleştirilecek fabrikaları alanların nelere dikkat etmeleri gerektiğini konuşup tavsiyelerini aldım. Talip oldukları fabrika...


Özelleştirilmesi sonrası başarılı olan Kayseri Şeker'in yöneticisi Hüseyin Akay ile özelleştirilecek fabrikaları alanların nelere dikkat etmeleri gerektiğini konuşup tavsiyelerini aldım. Talip oldukları fabrika olup olmadığını sordum.

Kayseri Şeker Fabrikası 1992 yılında özelleştirilmiş ve pancar kooperatifi tarafından satın alınıp çalıştırılmaya başlamış. Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ile özelleştirme sonrası gelişen ve büyüyen bir kuruluşun yöneticisi olarak özelleştirilecek fabrikalar konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuştum.

Önce özelleştirmeden almayı düşündükleri yeni fabrika olup olmadığını sordum. “Yöremizdeki iki fabrikayı Sorgun ve Kırşehir fabrikalarını almayı düşünüyoruz. Değerlendirme çalışmaları yapıyoruz. Henüz son kararımızı vermedik. Verince sizi haberdar ederiz” dedi.

Akay, bundan sonrası için neler olabilir ve özelleştirilecek fabrikalar için nelere dikkat edilmelidir, konusunu değerlendirirken şunları söyledi:

- 14 şeker fabrikasının hepsi için talipli olunacak mıdır, şu an bunu bilmiyorum. Türk Şeker’in diğer 11 fabrikasının nasıl değerlendirileceğinin açıklanmasına ihtiyaç var.

- Şeker fabrikalarını alan kuruluşlar en az 5 yıl süreyle fabrikaları çalıştırmak durumunda kalacaklarına göre, dikkat edilmesi gereken durumları şöyle sıralayabilirim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar