İki iyimser açıklama ve madalyonun diğer yüzü....

Bugün gazetemizde Cevdet Yılmaz ve Nihat Zeybekçi’nin ekonomimiz konusunda iyimserlik içeren iki açıklaması yer alıyor. Bu madalyonun bir yüzünü oluşturuyor. Diğer yüzünde ise AB müzakerelerinin askıya...

Bugün gazetemizde Cevdet Yılmaz ve Nihat Zeybekçi’nin ekonomimiz konusunda iyimserlik içeren iki açıklaması yer alıyor. Bu madalyonun bir yüzünü oluşturuyor. Diğer yüzünde ise AB müzakerelerinin askıya alınmasına neden olan Macron’un belirttiği demokrasi, insan hakları ve Avrupa normlarına uyum konusundaki eksikliklerimiz yer alıyor. Aynı eksiklik konusu İKV’nin AB üyeliğine yüzde 79 destek veren anketinde de yer alıyor.

Gazetemizde bugün AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ekonomi konusunda iyimser açıklamalanın yer aldığı iki haber var. Zeybekçi, Meclis'te gazetecilerle sohbette, süper teşvik kapsamında yer alan enerji, sağlık ve patro-kimya alanında 14 projeye 80 milyar liralık proje bazlı desteğin bu ay içersinde açıklanacağı bilgisini veriyor.

Zeybekçi, bu desteklerin cari açığın olduğu sektörlere verildiğini belirterek, “İthal ettiğimiz ürünleri kendimiz üreteceğiz. Kendi devlerimizi yaratacağımız projeler hayata geçecek” diyor.

Cevdet Yılmaz ise Ankara Temsilcimiz Ferit Parlak’la yaptığı sohbette “Yatırım ortamı için eylem planının son aşamaya geldiğini, 2018 büyümesinin yatırımlar, iç talep ve ihracatın etkisiyle süreceğini, küresel normalleşmenin olumsuzluk yanında, olumluluklarının da söz konusu olduğunu, 81 ilde şehirlerin ekonomik beklentileri konusunda forumlar düzenleyerek illere yönelik yatırım-beklentilerini saptadıklarını, belediyelerin ekonomiye daha fazla katkısı için ekonomik belediyeciliğin ön plana çıkarılmasını düşündüğünü” açıklıyor.

Yılmaz, illerin talepleri arasında bürokrasinin azaltılması, daha teknolojk içerikli yatırımlar yapılması, üretim alanlarında ulaşım ve lojistik buluşmaları yönünde istekleri bulunduğunu, iş dünyasında en fazla istenenin işgücünde niteliğin artırılması Ar-Ge ile yeniliğe ağırlık verilmesi taleplerinin olduğunu belirtiyor.

Yılmaz, “Elektronik devlet yatırım açısından çok önemli. Kamunun en az bilgiyle çalışması, mükerrer bilgi–belge istememesi, yatırımcının kapı kapı dolaşmaması lazım. Sunulan desteklerin, hizmetlerin olabildiğince sadeleştirilmesi entegrasyonu lazım. Bütün bunlar hükümetimizin gündeminde olan konular. İş yapma kolaylığında, yatırım ortamının iyileştrilmesinde önümüzdeki süreçte önemli adımlar atacağız” bilgisini veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar