Hacısalihoğlu:Üretim ve ihracat gücümüz özel sektörle güçlendirilmeli

Trabzon TSO Başkanı Hacısalihoğlu, yeni dönemde özel sektör borçlarının yeniden yapılandırılmasını, orta ve yüksek teknolojili ürün üretiminde yüzde 100 vergi indirimini talep ediyor. Enflasyon ve...

Trabzon TSO Başkanı Hacısalihoğlu, yeni dönemde özel sektör borçlarının yeniden yapılandırılmasını, orta ve yüksek teknolojili ürün üretiminde yüzde 100 vergi indirimini talep ediyor. Enflasyon ve faizlerin indirimi çalışmasının yapılmasını öneriyor.

Trabzon TSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, önümüzdeki dönemde üç temel konuda tedbir alınması gerektiğini belirtti. Bunlarla ilgili taleplerini, özel sektör borçlarını yeniden yapılandırması, orta ve yüksek teknolojili yatırımlara yüzde yüz vergi muafiyeti ve faiz desteği ile enflasyonun ve faizlerin düşürülmesi olarak sıraladı.

Hacısalihoğlu’nun bu konulardaki görüşleri ve önerileri şöyle:

ÖZEL SEKTÖR BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI: Önümüzdeki dönemde özel sektörün ihtiyaç duyduğu üç kararın hayata geçirilmesi en önemli beklentilerimiz arasında yer alıyor. Bunların ilki özel sektörde üretim ve ihracat yapan firmalarımızın finansman yapısının güçlendirilmesidir. Firmalarımızın borç çevirme kapasiteleri artırılmalıdır. Bunun için de firmalarımızın işletme sermayesi ve yatırım sermayesinde kullandıkları kredilerin yeniden yapılandırılmasını önemli görmekteyiz. Borçların yeniden yapılandırılması ile mevcut işletmelerimizin ve üretim gücümüzün harekete geçirilmesi sağlanmış olacaktır. Ekonomimizde de firmalarımızda da bu anlamda ciddi rahatlama görülecektir.

ORTA VE YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMLARINA YÜZDE 100 VERGİ MUAFİYETİ VE FAİZ DESTEĞİ: İkinci adım olarak ise özel sektörün yapacağı yatırımların önünün açılması gerekir. Bu kapsamda alınacak tedbirler arasında özellikle yatırım amaçlı kredilerde sabit döviz kuru desteği sağlanması önemli bir sübvansiyon oluşturacaktır. Ayrıca, yatırımlar için TL cinsinden kredi faizlerinin de teşvik kapsamına alınması en azından faizlerin yarısının desteklenmesi yatırım yapacak olan girişimcilere büyük cesaret verecektir. Burada da özellikle orta ve yüksek teknolojik yatırımların desteklenmesi ülkemizin geleceği açısından bu sektörlere pozitif ayrıcılık yapılmasında büyük fayda görmakteyiz. Ülkemizdeki orta ve yüksek teknolojik yatırımlara yüzde yüz vergi muafiyeti teşviki sağlanmalıdır. Bu stratejik yatırımlara faiz ve kur teşviki sunulması da şüphesiz ki yatırımlarımızın önünü açacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar