Hacısalihoğlu: 2018'de temkinli olarak fırsatları kaçırmamalıyız

Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 2018’in dünyada risk ve imkanların bir arada olduğu bir yıl olacağı beklentisini taşıdığını belirterek, “Türk özel sektörü...

Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 2018’in dünyada risk ve imkanların bir arada olduğu bir yıl olacağı beklentisini taşıdığını belirterek, “Türk özel sektörü olarak yeni yılda önceliğimiz temkinli olmak ve önümüzdeki fırsatları yakalamaktır” diyor.

2017'nin bir toparlanma yılı olacağı öngörülerinin tuttuğunun altını çizen Hacısalihoğlu, “Yılın son çeyreğinde de büyümenin süreceğini tahmin ederken, yıl ortalaması büyümesinin yüzde 7’e yaklaşacağını umuyoruz” ifadesini kullanıyor.

Hacısalihoğlu’nun 2018 yılı için riskler ve fırsatlar değerlendirmesinde şu konulara yer veriliyor:
-Döviz kurlarındaki artışla beraber kamu ve özel sektör bütçelerindeki bozulmalara karşı önümüzdeki yılda daha temkinli olmayı ve doğacak fırsatları kaçırmamayı öneriyoruz.

-Bütçe planlarının yapıldığını ve gerekli tedbirlerin alındığını görüyoruz. Buna karşın uluslararası gelişmelerin yaratacağı risklere karşıda tedbirler alındığını, bunların bütçe açığı, cari açık ve mali disiplinin sağlanmasının güvencesi olduğuna inanıyoruz. Öte yandan büyüyen özel sektörün yarattığı potansiyel gücümüz yeni yılda fırsat olacaktır.

-Enflasyonun iki haneli olduğu, faizlerin arttığı bir dönemde 2018’in karşılanması döviz bazlı borçların çevrilmesinde özel sektöre güçlükler çıkaracağı aşikârdır. Global piyasaların etkileri ile kur farkının getirdiği ek maliyetler karşısındaki risklere temkinli olmalıyız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar