"Geleceği tüketmeden üretiyoruz"

Assan Genel Müdürü Göksel Güngör’ün üretim prensiplerinin “Geleceği tüketmeden üretiyoruz” sloganıyla sürdürülebilirlik esasına dayanmak olduğunu bir söyleşide söylediğini...

Assan Genel Müdürü Göksel Güngör’ün üretim prensiplerinin “Geleceği tüketmeden üretiyoruz” sloganıyla sürdürülebilirlik esasına dayanmak olduğunu bir söyleşide söylediğini görünce bu sloganı paylaşan bir yazı yazma gereği duydum.

Yıllar önce bir davette karşılaştığım Asım Kibar, “Yazılarını okuyorum tanışalım” deyince tanıştık. O hemen arkasından “Böyle tanışma olmaz. Gel benim fabrikayı gez. Üretimimizi gör. Tanışmamız tamamlansın” diye fabrikasına davet etti.

Bir süre sonra fabrika ziyaretine gittiğimde bana övgüyle modifiye edilmiş, üretimini 20 santim genişletmiş, üretim yaptıkları makineyi gösterip, “Eskiden üretim yaptıktan sonra, uygun ticari bölümleme yapamadığımız için kenarda kalan bir bölüm ıskartaya çıkıyordu. TÜBİTAK’tan bir doçent ile geliştirerek firesiz üretim yapmaya başladık" demişti. Bu anlatım sırasında gözlerinin içi gülüyordu.

EKO-IQ dergisinde Assan Genel Müdürü Göksel Güngör’ün Barış Doğru’ya verdiği mülakatı okurken Asım Bey'in fabrika gezisinde anlattıklarını hatırladım. Assan’ın onun ilkelerine göre gelişip, kurumsallaştığını düşündüm.

Neden düşündüğümü de söylemeliyim. "Assan’ın yeni çalışmalarını öğrenebilir miyiz” sorusuna yanıt verirken Genel Müdür Güngör, sürdürülebilirlik açısından çok önemli gördüğüm bir kavramı “Geleceği tüketmeden üretiyoruz” kavramını sloganlaştırdıklarını belirtiyor ve şunları ifade ediyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar