Ender Yorgancılar'dan net ve doğru beklentiler

Ege Bölgesi Sarayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, üç aşaması kısa, orta ve uzun dönemli olarak hükümetten beklentilerini net ve doğru olarak ortaya koyuyor. İş dünyasının, eli taşın...

Ege Bölgesi Sarayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, üç aşaması kısa, orta ve uzun dönemli olarak hükümetten beklentilerini net ve doğru olarak ortaya koyuyor. İş dünyasının, eli taşın altında olanların yatırım yapacakları ortamı ortaya koyan, üretimi ve büyümeyi sağlayacak unsurlar konusunda beklentilerini sergileyen bu tür açıklamalarının önemli olduğuna ve süreklilik taşıması gerektiğine inanıyorum. Zaman zaman da çeşitli oda başkanlarından güncel sorunlarla ilgili görüşler alıp derlemeler de yapıyorum...

Gelelim, Ender Yorgancılar'ın üç aşamalı olarak hükümetten beklentisini ortaya koyduğu net ve doğru önerilerine. Ender Yorgarcılar, EBSO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sanayicinin ve iş dünyasının Hükümetten beklentileri olduğunu açıklayarak, isteklerini şöyle sıralıyor:

“Öncelikle kısa vadede makro ekonomik istikrar sağlansın. Orta vadede katma değerli üretime odaklanılsın. Uzun vadede ise büyük sıçramalar yapabilmemiz için eğitim sisteminin üretimle entegre edilerek bilim ve teknoloji üretme kapasitesi güçlendirilsin.”

Yorgancılar, yılın ilk çeyreği büyümesini ve güncel gelişmeleri ele alırken de “Türkiye yüzde 5 büyüdüğü dönemlerde iyi bir performans sergiliyor. Referandumun hemen öncesi ve sonrasında, üretim ve istihdam yönünde atılan adımlar oldukça etkili oldu, bunların devamı getirilmeli. Üretimin önündeki tüm engeller kaldırılarak, rakiplerimizle eşit şartlarda üretim yapmamızın sağlanması en büyük arzumuzdur” değerlendirmesini yapıyor.

Yorgancılar, bir yandan güncel gelişmelerdeki olumlulukları sıralarken, diğer yandan aksaklıkları dile getirirmekten çekinmiyor ve kendi değerlendirmesi içersinde yapılması gerekenleri kısa, orta ve uzun vadeye bağlı olarak sıralıyor.

Son dönemde sanayi odaları başkanlarının açıklamalarında sorunların iyi sergilediklerine ve yapılması gerekenler konusunda doğru öneriler ortaya koyduklarına tanık oluyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar