“Dolar fiyatındaki bu oynaklık oynatmaya neden olur”

Geçenlerde bir sohbet sırasında döviz konusunda beklentisinin “istikrar” olduğunu söyleyen dostuma seçim kararının açıklanmasından bu yana 28 günde doların TL karşısında 11.8 değer...

Geçenlerde bir sohbet sırasında döviz konusunda beklentisinin “istikrar” olduğunu söyleyen dostuma seçim kararının açıklanmasından bu yana 28 günde doların TL karşısında 11.8 değer kazanmasına neden olan oynaklığı nasıl değerlendirdiğini sordum. “Bu oynaklık oynatmaya neden olur” yanıtını aldım.

Bundan bir süre önce bir iş insanı dostum, “Önemli olan doların yükselişi değil, istikrarı olmaması. Ağır ağır yükselse ya da üç ay sonra ne sonuç verebileceğini tahmin etsem bu kadar tedirgin olmam” demişti.

Seçim kararının alındığı 18 Nisan günü, 4.10 seviyesindeki dolar kuru 4.03 seviyesine inmişti. Dün 16 Mayıs günü öğle saatlerinde 4.49 seviyesini görünce o iş insanı dostuma seçim kararı sonrası doların 28 günde yüzde 11.8 artması konusunu nasıl değerlendirdiğini sordum.”Dolar fiyatındaki bu oynaklık iş dünysında oynatmalara neden olur” yanıtını verdi.

Son dönemde içte ve dışta en çok sorulan soru Türkiye ekonomisinin çıkmazda olup olmadığı...

Bu soruya yanıt arayanlar, ekonomimzin dışa bağımlılığı nedeniyle, yüksek cari açığı, kurda yüksek oynaklığı ile olumsuz bazı değerlendirmelerde bulunuyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar