“Çiftçinin kara gün dostu” TMO’dan tarım fındık ve depoculuk değerlendirmesi

Ankara Sohbeti'ne konuk olan TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, arkadaşlarımıza tarımsal üretimde verim, fındık ve depoculuk konusunda bilgiler verirken. “Tarımda kuraklık yok. Üretimde geçen yılı...

Ankara Sohbeti'ne konuk olan TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, arkadaşlarımıza tarımsal üretimde verim, fındık ve depoculuk konusunda bilgiler verirken. “Tarımda kuraklık yok. Üretimde geçen yılı yakalarız. İyi bir bakımla fındık üretimi 600 bin tondan 1 milyon tona çıkar. 1.5 milyar liralık yatırımla 2019’da lisanslı depoculukta depo kapasitesi 4.2 milyon tona çıkacak” bilgilerini veriyor.

Ankara’ya girerken TMO'nun silolarının üzerinde “Çiftçinin kara gün dostu” yazardı. Bu benim ilk gençliğimde kafama nakşedilmişti. Sonra çeşitli dönemlerde TMO’dan çeşitli şikayetlerin dile getirildiğine tanık oldum.

Arkadaşımız Hüseyin Gökçe’nin Ahkara Sohbeti haberinde TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu’nun çeşitli tarımsal konulardaki değerlendirmelerini öğrenirken, “Çiftçinin kara gün dostu” söylemini hatırladım.

Önce Kemaloğlu’nun bu yılki tarımsal ürün tahminini aktaralım:

- Geniş bir ekiple takibimizi yapıyoruz. Bu sene ‘Meteorolojik kuraklık var’ deniliyor, ama nisan ve mayıs aylarında yeterli yağış alırsak, ekim alanlarının yüzde 5 azalmasına karşın, geçen yılki kadar üretim bekliyoruz. Çünkü verimlilik daha yüksek.

Fındık konusuyla ilgili bilgi ve değerlendirmeler:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar