Büyüksimitçi , eylem planı için 4 ana başlıkta beklntilerini ortaya koyuyor

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, 6 aylık eylem planı konusunda beklentilerini 4 başlıkta, İhracat, Çalışma Hayatı, Yatırım Teşvikleri /Yatırımın Koordinasyonu ve Mesleki...

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, 6 aylık eylem planı konusunda beklentilerini 4 başlıkta, İhracat, Çalışma Hayatı, Yatırım Teşvikleri /Yatırımın Koordinasyonu ve Mesleki Eğitiminin Yeniden Yapılandırılması olarak sıralıyor. Onun değerlendirme sıralamasına sadık kalarak size aktarayım:

İhracat:

-Navlun desteklerinin artması ve e-ticaretin teşvik edilmesi gerekir.

-İhracat sigortasında Eximbank’ın daha etkin hale getirilmesi önemli olacaktır. Özellikle yeni pazarlarda ihracat sigortası yapılması gereklidir. Bazı riskli pazarlarda Eximbank sigorta yapamıyor. Bununla ilgili çözüm bulunması ihracata çok ciddi katkı sağlayacaktır.

Çalışma hayatı/ Mevzuatı

-Kıdem tazminatı fonunun kurulması iş aleminin beklediği en önemli düzenlemedir. Birikmiş kıdem tazminatlarına çözüm bulunmalı firmalara ilave yük getirilmemelidir. Bu KOBİ’lerin sürdürülebilirliği açısından katkı sağlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar