Bayramın huzuru, dünyaya, toplumumuza ve siyasete uğrasın...

Bugün bayram arifesinde hoş ve huzurlu bir ortam beklerken, aklıma İtalya’nın ve Malta’nın uluslararası hukuka aykırı olarak limanlaronı kapattığı sığınmacıları taşıyan gemi olayı...

Bugün bayram arifesinde hoş ve huzurlu bir ortam beklerken, aklıma İtalya’nın ve Malta’nın uluslararası hukuka aykırı olarak limanlaronı kapattığı sığınmacıları taşıyan gemi olayı geldi. Neyseki insanlığın unutulduğunu gösteren bu olay karşısında yeni İspanyol Hükümatinin sığınmacıları daveti insanlığın hatırlatılması umudu oldu. Bayrama bu umutla girerken siz okurlarımın bayramını kutlar, huzur içinde geçmesini dilerim.

İnsan yaşamının farklı dönemlerinde bayramdan farklı beklentiler içinde oluyor. Çocukken bayramdan beklentim, yeni takım elbise, kırmızı potin, iyi bir harçlık ve şeker olurdu. Büyüdükçe buna huzur içinde istirahat edecek tatil günleri eklendi.

Bugün bayram arifesinde beklentim ne diye düşündüğümde, ilk aklıma gelen toplumda huzur, siyasiler arasında seçim öncesi empati, dünyada barış ve unutulan insanlık değerlerinin yeniden hakim olması oluyor. Şu anda bu bayram öncesi en büyük isteğim her gün yeni bir olayla örselendiğine inandığım insanlık duygusunun toplumda yeniden hatırlanabilmesi.

İnsanlık duygusunun körelmesinin son örneğini İtalya’nın yeni aşırı sağ hükümetinin İçişleri Bakanı Matteo Salvani’nin uluslararası hukuk kurallarını çiğneyerek Afrikalı mültecileri taşıyan Acquarius gemisine “limanları kapatıyoruz” twiti ile engel olup, Malta’ya göndermeye çalışması ve Malta’nın da kabul etmemesi olayında yaşadık.

Libya’dan yola çıkmış gemide, aralarında yanlarında ebeveyni olmayan 123 çocuk ve 7 hamile kadının yer aldığı 629 Afrikalı sığınmacı bulunuyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar