Başbakan Yıldırım’ın YOİKK toplantısında ilgimi çekenler...

17 yıl önce gündemimize giren 'yatırım ortamının iyileştirilmesi' konusuyla ilgili olarak dünkü basın toplantısında Başbakan Yıldırım, Meclis’e gelecek 67 maddelik yeni bir paket olduğunu belirterek...

17 yıl önce gündemimize giren 'yatırım ortamının iyileştirilmesi' konusuyla ilgili olarak dünkü basın toplantısında Başbakan Yıldırım, Meclis’e gelecek 67 maddelik yeni bir paket olduğunu belirterek bazı bilgiler verdi, "Bürokrasi tuş olacak” iddiasını ortaya koydu.

Başbakan Yıldırım dün Beştepe’de bakanlar, iş dünyası temsilcilerjnin katılımıyla düzenlediği Yatırım Ortamını İyileştirme Koordanisyon Kurulu (YOİKK) toplantısında ilgimi en çok çeken söylemi e-devlet üzerinden iş yapma oranının yüzde 57’e çıktığı, yıl sonunda vatadaşın her türlü işlemi e-devlet üzerinden yapabileceği bilgisiydi. Başbakan,”e-devlet üzerinden tuşa basıp bürokrasiyle yüz yüze gelmeden işlerinizi göreceksiniz.Tuşa basarak bürokrasiyi tuşa getireceksiniz” dedi.

Başbakan, YOİKK’le ilgili iyileştirmeleri içeren 67 maddelik paketin önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulacağı bilgisini de verdi ve içeriğinde yer alan bazı konulara değindi. Bu paketin hazırlanması çalışmasını özel sektör ve bakanlık temsilcileriyle yürüten Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, paketin 500 saatlik bir çalışma ile hazırlandığını, bakanların ikili-üçlü 17 koplantıda çalışmayı sonlandırdıklarını belirtti. Hedeflerinin iki yıl içersinde yatırım kolaylığında dünyada ilk 20 arasında yer almak olduğunu açıkladı.

YOİKK yaşamımıza 2001 yılında Ecevit Hükümeti döneminde girdi, 17 yıldır çeşitli düzenlemelerle yatırım ortamının düzeltilmesi ve bürokrasinin azaltılması konusunda kararlar alındı. Ancak, bürokrasi konusundaki şikayetler azalsa da sürüyor.

Başbakan, dünkü toplantıda 67 maddelik paketin hazırlandığını belirtmenin yanı sıra, yatırım ortamını düzeltme konusunda bazı bilgiler de vedi.

- Şirket kurma için Ticaret Sicili'ne gitmek yeterli olacak. Noter işlemleri devre dışına çıkarılacak. Şirket kuruluşu 2 bin 250 liradan 650 liraya düşecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar