Başbakan Yıldırımın oğulları konusundaki açıklamasında haklı amma...

Başbakan Yıldırım, Amerika seyahati öncesi düzenlediği basın toplantısında oğulları Erkan ve Bülent Yıldırım ile akrabalarının Paradise Papers’ta yer alan vergi cenneti Malta’da şirket...

Başbakan Yıldırım, Amerika seyahati öncesi düzenlediği basın toplantısında oğulları Erkan ve Bülent Yıldırım ile akrabalarının Paradise Papers’ta yer alan vergi cenneti Malta’da şirket kurdukları iddiasını içeren haberlere yanıt verdi.

Yıldırım, konu ile ilgili açıklama yaparken, şunları söyledi: "Denizcilik küresel bir iştir. Dolayısıyla dünyanın her yerinde yapılıyor. Bunun gizli saklı tarafı yok. Sanki gizli saklı bir iş yapıyormuşuz gibi benim fotoğrafımı da basıp algı oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye’de ya da başka yerde bir kişinin ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak için ticaret sicilinden bilgi alırsınız. Olmadı Malta’ya 2 dolar ödeyip internet üzerinden bilgi alırsınız. Çocuklarımın dokunulmazlığı yok. Buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılmalı.”

Başbakan Yıldırım’ın konuya yaklaşımı ve açıklaması önemli. Saygı duyulması gerekir. Gerçekten çocuklarının Türkiye’de ödediği vergilerin belgesini de gösterdi.. Vergi rekortmenlikleri de o belgedeki bilgiyle ortaya konuluyor.

Bu noktada “amma” diyerek bir soru sorma hakkımız var. Bu sorunun cevabını da Sayın Başbakan duymak ve gereğinin yapmasını beklemek isterim...

2006 yılında bundan 11 yıl önce Kurumlar Vergi Kanunu'nda bir değişiklik yapılarak “vergi cenneti” olarak tanımlanan ülkelerde off shore şirketleri olanların yüzde 30 vergi ödemeleri kararı alınmıştı. 21 Haziran 2006 günü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında Ulaştırma Bakanı olarak Binali Yıldırım’ın da imzası yer alıyordu. Kararın uygulanması için “vergi cennetleri” olarak kabul edilen ülkelerin listesinin yayımlanmasının ardından yüzde 30 vergi uygulamasının yürürlüğe gireceği belirtiliyordu.

Şimdi Başbakan Binali Yıldırım’dan beklentim, 11 yıl 5 ay önce yürürlüğe giren fakat, vergi cenneti ülkeler listesi yayımlanmadığı için uygulanmayan vergi cennetlerindeki kazançlara yüzde 30 vergi uygulanabilmesi için, Amerika’dan döner dönmez bu listeyi hazırlatıp yayınlatmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar