Başarı öyküsüne sahip ülke olmak...

Dünyanın bütün ülkeleri "hikayeye" sahip oldukları dönemde ilgi çekerler ve daha önemli bir gelişme sağlayarak, üretimlerini ve refahlarını artırırlar.95 yıllık Cumhuriyetimizi gözden...

Dünyanın bütün ülkeleri "hikayeye" sahip oldukları dönemde ilgi çekerler ve daha önemli bir gelişme sağlayarak, üretimlerini ve refahlarını artırırlar.

95 yıllık Cumhuriyetimizi gözden geçirdiğimizde bu bizim içinde böyledir. Başarı öykülerimizi ortaya koyduğumuz yıllarda hep ilgi odağı olarak önemli başarılara imza atıp gelişmişiz.

Cumhuriyetin ilk 10 yılında birbiri ardından hayata geçen devrimler ile sağlanan toplumsal değişim, Kurtuluş Savaşı sonrası hızlı bir toparlanma ve gelişmeye neden olmuştur.

İkinci Dünya Savaşı sonrası 1950’de çok partili hayata geçerek, demokrasimizi geliştirerek ilgi odağı olma başarısını gösterdik. Hızlı şehirleşme ve ulaşımdaki gelişme ile sanayileşme adımları atarak, köyden kente hızlı bir göçü yaşadık.

1960 darbesinin ardından, hızla normalleşme sağlarken 1961 Anayasası ile de demokrasimizi geliştirirek, yine ilgi odağı olma özelliğini elde ettik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar