Bahçeli açıklamalarıyla siyasal tartışmalarda öncelik aldı

MHP Lideri Devlet Bahçeli gazetelerin Ankara temsilcilerinin katıldığı dünkü sohbette, partisinin cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyeceğini, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini...

MHP Lideri Devlet Bahçeli gazetelerin Ankara temsilcilerinin katıldığı dünkü sohbette, partisinin cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyeceğini, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Seçim ittifakı konusunda ise yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Abdullah Gül’ün aday olmamasını da önerdi.

Devlet Bahçeli dün gazetelerin Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında siyasal tartışmalarda öncelik aldı. MHP'nin cumhurbaşkanı adayı göstermeyerek, ancak Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Seçim ittifakı konusunda ise yasal düzenleme önerisinde bulundu.

Bahçeli, “Akşam 5 tane televizyoncu programa başlıyor. Bahçeli ne demek istedi? AKP’nin içersinde şöyle olur. Bunlara benim aklım ermez. Benim aklım hep Türkiye’dir arkadaşlar. MHP’nin cumhurbaşkanı adayı yoktur. Genel başkan aday olmayacaktır. MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak seçimlere girer. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alır. Bu da nettir” açıklamasını yaptı.

Abdullah Gül konusuna değinirken de onun öneminden söz ettikten sonra, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi'ne geçişinin sağlıklı olmasında herhangi bir engelleyici yanlışı yaşamamasında yarar vardır. Abdullah Gülün ‘Ben adayım’ diye ortaya çıkması izah edilemez. Sağın solun dolduruşuna gelmemesinde yarar vardır” değerlendirmesini yaptı.

Erken seçim konusuna değinirken ihtiyaç olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Türkiye’yi normalleşme süreci içerisinde, demokratikleşmeye katkı sağlayabilecek yolu bulmamız lazım. Erken seçim zaten doğru değil. İran karışıyor, Suriye şu, Türkiye bu. Böyle bir ortamda kim hangi erken seçimi düşünüyor? Hangi maksatla düşünüyor onun da tartışılması lazım” açıklamasını yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar