Ayhan Zeytinoğlu: Meslek liselerinde öğrenci sayısı ve eğitim kalitesi artırılmalı

Kentlerinde iki meslek okuluna sahip olan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, mesleki eğitimi karşılaştırmalarla ele alıyor ve “Öğrenci sayısının ve kalitesinin artırılması gerekiyor”...

Kentlerinde iki meslek okuluna sahip olan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, mesleki eğitimi karşılaştırmalarla ele alıyor ve “Öğrenci sayısının ve kalitesinin artırılması gerekiyor” değerlendirmesini yapıyor. Mesleki eğitimdeki yapısal reformların sonucunun uzun vadede görülebileceğini belirtiyor.

Yaptıkları araştırmadaki durum tespitinde ülkemizdeki mesleki teknik eğitimin nicelik olarak OECD ortalamasına yakın olduğunu gördüklerini belirtirken, nitelik konusunda, “Ancak Türkiye’deki mesleki alanlara turizm, ticaret, sanat ve din eğitimi dahil edilmektedir “saptamasını yapıyor.

Kocaeli ve İtalya’nın Torino kentinin yüz ölçümü ve nüfuslarının benzer olduğunu ve iki kentin de otomotiv sektöründe öncü olduğunu belirten Zeytinoğlu, bu iki ildeki mesleki eğitimi karşılaştırıyor ve geride kaldıklarını ortaya koyuyor:

“Torino’da mesleki eğitimdeki öğrenci dağılımı yüzde 74.4 iken bu oran Kocaeli’nde yüzde 52.2’dir. Sadece mesleki eğitimdeki dağılımda ise Torino’da oran yüzde 44.8 iken Kocaeli’de yüzde 21.2 ile yarı yarıyadır.”

Zeytirnoğlu alanda yaptıkları araştırmada gördükleri eksikleri de şöyle sıralıyor:

-Meslek liselerinin zayıf algısını geliştirecek çalışmalar yapılmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar