AK Parti kongrelerinin hatırlattığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı'na geri dönmesinin ardından yaptığı değerlendirmelerde, partide yönetim katında bir metal yorgunluğundan söz ederek, yeni kongre...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı'na geri dönmesinin ardından yaptığı değerlendirmelerde, partide yönetim katında bir metal yorgunluğundan söz ederek, yeni kongre dönemlerinde bir gençleşme ve yenilenmenin gerekli olduğunu söyledi ve ve partiyi 2019 seçimlerine götürecek kadro için başlayan kongre döneminde önemli değişimler olabileceğini belirtti.

Bunun üzerine partinin 16 yıllık yaşamında vitrinde yer alan isimlerin ne oranda değişim gösterdiğine baktım.

Farklı konularda tesbit ettiğim AK Parti fotoğraflarında yer almayan ve değişime uğrayan tabloda saptamalarım şöyle:

Partinin kuruluş döneminin 4’lü liderler grubu gündemdeydi. Bugün bu fotoğraftakilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan dışındaki üçü ya partide aktif olarak yer almıyor ya da ayrılmış durumda. O fotoğrafın bugün aktif olmayan üç üyesi Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Abdüllütif Şener.

Partinin 74 kişilik kurucular listesinden Erdal Önen, Hüseyin Tuğcu, Mete Doğruer, İdris Naim Şahin, İsmail Tatlıoğlu, Mehmet Naiml Berzek, Mehmet Yaşar Öztürk, Mustafa Öztürk, Nurhayat Topaloğlu, Reşat Küçük, Yaşar Yakış ve Yusuf Öztürk’ün isimleri artık partiden ihraç gibi çeşitli nedenlerle kurucular listesinde yer almıyor. Parti kurucuları arasında yer alan birçok isim de bugün AK Parti içersinde aktif siyasette yer almıyorlar.

Abdullah Gül tarafından kurulan ilk AK Parti hükümeti 58. Hükümet'in 25 üyesinin büyük çoğunluğu da bugün parti yönetiminde ve hükümette yer almıyor. Bir kısmı milltvekilliğini sürdürüyor. O hükümette yer alan ve bugün önde olmayan isimler arasında vefat eden Kemal Unakıtan’la birlikte şu isimler de yer alıyordu: Abdüllatif Şener, Mehmet Aydın, Ali Babacan, Mehmet Ali Şahin, Kürşat Tüzmen, Cemil Çiçek, Vecdi Gönül, Abdülkadir Aksu, Yaşar Yakış, Erkan Mumcu, Zeki Ergezen, Hüseyin Çelik, Ali Coşkun. Şimdi o kabinede yer alan isimlerden sadece ikisi Başbakan Binali Yıldırım ve Recep Akdağ, bugünün 27 bakanlı kabinesinde yer alıyor. Bir de onun hemen ardındaki kabinede yer alan Veysel Eroğlu bugün bakanlığı sürdürüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar