Afrin’de teröre karşı Zeytin Dalı harekatı hayırlı olsun...

Başbakan Yıldırım dün İstanbul’da medya mensuplarına başlayan Afrin harekatının amacının bölgedeki terör örgütlerinin temizlenmesi ve ülkemize tehditlerinin son verilmesi olduğunu...

Başbakan Yıldırım dün İstanbul’da medya mensuplarına başlayan Afrin harekatının amacının bölgedeki terör örgütlerinin temizlenmesi ve ülkemize tehditlerinin son verilmesi olduğunu açıkladı. Başlayan harekat konusunda bilgi verirken, harekat öncesi diplomatik girişimlerle ilgili ülkelenin bilgilendiridiğini de açıkladı.

Afrin bölgesine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu’nun katılımıyla dün başlattığı harekat öncesi ilgili bütün ülkelere diplomatik girişimlerle bilgi verilmesinin ardıdan, dün de Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da Başbakanlık Vahdettin Köşkü'nde 1.5 saat süren toplantıda medya mensuplarını bilgilendirdi. Yıldırım, harekatın gerekçesinin ülkemizin güvenliğine tehdit olduğunu açıkladı.

Yıldırım, harekatın 4 safhada yapılacağını ve 30 kilometrelik derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını belirterek, “Afrin’de 8-10 bin civarında terörist varlığı söz konusu, bölge tüm terör örgütlerinden temizlenecek. Bu konuda kararlılığımız tam” dedi.

Yıldırım, harekat başlamadan bütün diplomatik girişimlerde bulunduklarını açklayarak, “ABD’den an itibarıyle muhalif tutum olmadı. İran harekata karşı çıkmadı, ancak bazı endişeleri olduğunu belirtti. Rusya ve İran üzerinden Suriye”ye de bilgi verildi” açıklamasını yaptı.

Yıldırım, kara harekatında TSK ve ÖSO kuvvetlerinin pazar günü 11.05’te Gülbaba mevkiinden sınır ötesine giriş yaptıklarını, harekatın Soçi ve Astana sürecini olumsuz etkilemeyeceğini belirtirken, “Buraya kadar kolay gelinmedi. Çok çetin mücadele verdik” açıklamasını yaptı.

Harekatın devamında Mümbiç’e dönük adım atılıp atılmayacağı konusunda yorum yapmayan Yıldırım, “ABD’nin bir sözü var. Bu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz” diyerek, PYD’ye DEAŞ’la mücadele konusunda verilen silahların toplanmadığını ima etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar