Dünyanın iki “çılgın” lideri “barış” için Singapur’da buluştu

27 Nisan’da Güney ve Kuzey Kore liderlerinin sınır buluşmasında attıkları Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik barış adımı atıldı. Dün de...

27 Nisan’da Güney ve Kuzey Kore liderlerinin sınır buluşmasında attıkları Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik barış adımı atıldı. Dün de Singapur’da bir araya gelen ABD ve Kuzey Kore liderleri ortak bir deklarasyonu imzalyarak, dünya barışı yolunda yeni bir adım attılar.

Son yılda karşılıklı açıklamalarıyla Amerikan Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jung Un dünyada nükleer bir dehşet yaratıyorlardı. 6 ay önce karşılıklı tehditler en üst noktaya çıkmıştı.

Çatışmalı söylemleri savaşın eşiğine gelindiği izlenimini veriyordu.

Kuzey Kore lideri binlerce kilometrelik menzilli füze tehdidinden söz edip Okyanusta Amerika’nın kontrolündeki Guam Adası'nı vurmadan söz ederken, Trump, Amerikan donanmasının önemli gemilerini okyanusta Kuzey Kore’yi vuracak konumda konuşlandıracağını açıklıyordu. Dünyanın gözü önünde bu söylemler bir dehşet dengesini ortaya koymuştu.

Dünya iki lideri de “çılgın” olarak gördükleri için, bu söylemlerin sonunda bir çatışma ve savaş beklentisine girmişlerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar