Ekonomi yönetimindeki bakanların liste dışında kalmaları ne düşündürüyor?

AK Parti'nin açıklanan milletvekili listelerinde son hükümetteki 21 bakanın aday listelerinde 1 ve2. sıralarda yer alırken, 5 bakanın liste dışında kalması, yeni dönem bakanları konusunda yorumlara yol açıyor....

AK Parti'nin açıklanan milletvekili listelerinde son hükümetteki 21 bakanın aday listelerinde 1 ve2. sıralarda yer alırken, 5 bakanın liste dışında kalması, yeni dönem bakanları konusunda yorumlara yol açıyor. İşadamları ile bu konuda sohbetler yapıp değerlendirmelerde bulundum.

AK Parti milletvekili listelerinin açıklanmasının ardından, 21 bakanın 1. ve 2. sıralarda milletvekilliği adayı olarak listelerde yer aldıkları görülüyor. Bunların yeni dönemde bakan olmalarının düşünülmediği belirtilirken, listelerde yer almayan 5 bakanın, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesinde göstermek için kenarda tuttuğuna ilişkin yorumlar ağırlık kazanıyor. Bazı işadamı dostlarım ve liste dışında kalan bakanların yakınlarıyla sohbet edip değerlendirmelerini aldım.

Yorumlar, “Güçlü isimlerin AK Parti'de ikiye ayrıldığı, bir kısmının parlamentodaki güç adına milletvekili adaylığına konulduğu, mevcut ekonomi yönetimi koltuklarında oturan bakanların ise kenarda tutularak, yeni dönemde bakan yapılmak için düşünüldüğü iddialarının ağırlık kazandığını gördüm.

Bir işadamı konuyu nasıl değerlendirdiği yönündeki sorumu yanıtlarken şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı son dönemdeki sohbetlerimizde sürekli olarak yeni dönemde bakanların milletvekili olmayacağını açıklıyordu. O nedenle, benim düşündüğüm bu listede yer almayan bakanların yeni dönemde bakan olmalarının düşünülmesinden kaynaklanıyor. Başbakan Binali Yıldırım sanırım Meclis Başkanı olması için milletvekili yapılıyor. Berat Albayrak da sanırım Cumhurbaşkanı'nın Meclis Grubu'na hakimiyeti için bakan yapılmamıştır. Eğer listede yer verilmeyen bakanlardan yeni dönemde bakan olmayanlar olursa, onlara da ‘Hizmetinize teşekkür ederiz’ diyerek kenarda tutulacaklardır. Naci Ağbal, Nihat Zeybekci, Faruk Özlü ve Ömer Çelik’in yeni dönemde de bakan olacağına kesin gözüyle bakıyorum. Mehmet Şimşek olmayabilir. Ama onun için de Merkez Bankası başkanlığı gibi bir göreve getirilebileceği söylentilerini de duyuyorum.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar