“Bakanlıklarla diyaloğumuzu artıracak masalara ihtiyacımız var”

İş insanlarıyla yaptığım sohbetlerde sık sık bakanlıklarla diyalog kuracakları bir yapıya ihtiyaçları olduğunu dile getiriyorlar. Geçenlerde bir sanayici dostum, “Belediyeler bile Beyaz Masa diyerek...

İş insanlarıyla yaptığım sohbetlerde sık sık bakanlıklarla diyalog kuracakları bir yapıya ihtiyaçları olduğunu dile getiriyorlar. Geçenlerde bir sanayici dostum, “Belediyeler bile Beyaz Masa diyerek, vatandaşın diyalog kuracağı bilgi alacağı yapılar oluşturuyor. Bakanlıklarda iş insanları için bilgi alışverişini sağlayacak böyle oluşumlara da ihtiyaç var. Bunlar da oluşturulmalı” diyerek bunun bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Son zamanlarda birçok KOBİ yöneticisinden, “Bize dönük teşvikler çıkarılıyor. Bunların bir bölümü torba yasalarda birçok başka kararla birlikte yayınlandığı için, arayıp bulup haberdar olamıyoruz. Yararlanabileceğimiz konulardan yararlanamıyoruz” şikayetiyle karşılaşıyorum.

Bakanlıkların sitelerindeki bilgilerle ilgili soruları olduğunda, kime başvuracaklarını, kimden bilgi alacaklarını, sorularına nasıl yanıt alabileceklerini de bilemediklerini söyleyip şikayette bulunuyorlar.

Özellikle teşviklerin kapsamı ve işleyişi konusunda kendilerinin bilgi sahibi olamadıkları, soracak muhatap bulamadıkları için, kendileri için fırsat olacak birçok konuyu kaçırdıklarını belirten KOBİ yöneticileri, bakanlıklarda bilgi alınacak yönlendirici masaların bulunmasını, bunların bakanlıkların sitelerinde telefon numaraları ve e-posta adresleriyle yer almasını talep ediyorlar.

Belki bunun için bakanlıkların geriye dönük, hizmetlerinden yararlanmasını düşündükleri ve yararlananlar konusunda bir değerlendirme yapmaları da bu ihtiyacı daha net ortaya koyacaktır.

Özellikle teşvikler konusunda böyle bir değerlendirme yapılırsa sonucun çok net ortaya çıkabileceğini bu konuda yakınmasını dile getiren Kayserili bir işadamı dostum üzerinde ısrarla durarak dile getirdi. Şunları söyledi: “Teşvikler kendi içerisinde uygulama olarak karmaşıklıklar içeriyor. Günlük hay huy içerisinde biz onun içinden çıkamıyoruz. Başvurup işleyişi öğreneceğimiz bir merci makam olsa ona göre hareket edebileceğiz. Ama yok. Onun için telefon edip başvurduğumuzda bilgi alacağımı, nasıl davranmamız konusunda yön gösterecek görevlilere ulaşabileceğimiz bir yapıya, diyalog ortamına ihtiyacımız var.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 259 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 308 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 245 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar