“15 yıldır tıkanan siyasal ortam yeni hareketle canlılık kazanacak”

Koray Aydın’ın MHP’den ihraç edilenlerin parti kurma girişiminde yer almasının sonuçlarını bir MHP muhalifi ile konuştum. Özet değerlendirme cümlesi, "15 yıldır tıkanan siyasal ortam yeni hareketle...

Koray Aydın’ın MHP’den ihraç edilenlerin parti kurma girişiminde yer almasının sonuçlarını bir MHP muhalifi ile konuştum. Özet değerlendirme cümlesi, "15 yıldır tıkanan siyasal ortam yeni hareketle birlikte canlılık kazanacak” oldu.

"Görüldüğü kadarıyla, MHP’den ihraç edilenlerin öncülük ettiği bir siyasal oluşuma gidiliyor, bunu yaratacağı canlılık, gerekli büyüküğe ulaşabilir mi" sorum üzerine şu açıklamayı yaptı:

“MHP’de parti içi mücadele verirken ihraç edilenler, Meral Akşener ve arkadaşları bir araya gelerek hareketi başlattılar. Bu başlangıç, ekim ortasında yola çıkılırken toplumun ortak değerlerine sahip çıkan geniş bir grubun bu oluşumda yer aldığı görülecek. Aralarında AK Parti'den kopanların da bulunacağı farklı siyasi gruplarda yer almış insanlar, siyasetçiler bir araya gelecek. Bu oluşumda yer alacak. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan geniş bir kitlenin katılımıyla yola çıkılarak parti kuruluşu gerçekleştirilecek. 29 Ekim’den başlayarak bir Türkiye programı, milli mücadele hattı oluşturulacak, Cumhuriyet değerlerini öne çıkaran bir söylemle, bütün yurdu kapsayan, toplumu kucaklayan bir anlatımla parti Türkiye’ye en geniş şekilde tanıtılacak.”

"Peki, beklenti ne, yaptırdığınız anket sonuçları ne diyor" diye soruyorum:

“ Doğrudan bizim yaptırmadığımız, toplumda ismi bilinen üç araştırma şirketinin arştırmalarına göre, ortalama yüzde 20-25 oya ulaşacak bir siyasal oluşum olarak yola çıkacağı görülüyor. Zaten MHP’nin ve iktidarın kızgınlığı da bundan kaynaklanıyor. Göreceksiniz partinin kurulmasıyla Türk siyaset hayatında farklı bir halkçı rüzgar esmeye başlayacak. 15 yıldır tıkanan siyasal ortamda canlanma olacak” yanıtını veriyor.

"Sizin cephenizden MHP nasıl görünüyor, MHP içinde durum ne" diye soruyorum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar