Yunan'a eleştiri Türk'e yasaklama

Yunanistan'da "Türk" kelimesinin yazılmasının engellenmesini eleştiriyor, Türkiye'de ise sivil toplum örgütlerinden "Türk" kelimesini kaldırmaya hazırlanıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan merhum...

Yunanistan'da "Türk" kelimesinin yazılmasının engellenmesini eleştiriyor, Türkiye'de ise sivil toplum örgütlerinden "Türk" kelimesini kaldırmaya hazırlanıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, "dün dündür, bugün bugündür" sözünü her fırsatta bakın nasıl ispatlıyor.

Dün:

7 Aralık 2017'de Yunanistan'a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakanı Aleksis Çipras'a, "Batı Trakya'da bırakın bunları, Türk kelimesinin yazılmasını dahi hazmetmek mümkün değil" dedi.

Bugün:

7 Şubat 2018 tarihinde Meclis grup toplantısından çıkışta Erdoğan gazetecilerin sorusuna, "Türk Tabipleri Birliği'nin başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey..." diye yanıt verdi.

Dün:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.959 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.337 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 681 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar