Türkiye'ye tuzağı Hatice engelledi

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülüp cesedinin yok edilmesini adının açıklanmasını istemeyen duayen bir büyükelçi ile konuştum.Bugüne kadar dile getirilmeyen...

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülüp cesedinin yok edilmesini adının açıklanmasını istemeyen duayen bir büyükelçi ile konuştum.

Bugüne kadar dile getirilmeyen çok önemli bir iddiayı ortaya atan büyükelçi, "Kaşıkçı cinayeti Türkiye'ye ve özellikle cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kurulan çok büyük bir tuzaktı ama bu tuzağı Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz bozdu" diye konuştu.

Körfez ülkelerinin Katar'a uygulamaya başladığı askeri, ekonomik ve diplomatik ambargoya karşın Erdoğan'ın bu ambargoyu yok saydığını vurgulayan büyükelçi, "Türkiye'nin Katar'a askeri birlik yollayarak üs kurması körfez ülkelerinde büyük rahatsızlık yarattı" diye konuştu.

Körfezdeki Arap ülkelerinin klasik tutucu diplomatik ilişkilerinin yerini iki ülkenin veliaht prenslerinin aktif ve hırslı diplomatik atakları ile yıkılmak istendiğini Trump'ın da destek verdiğine dikkat çeken büyükelçi bu gelişmeleri şöyle yorumladı:

"Yakın arkadaş olan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS) ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin de facto lideri kabul edilen Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed (MbZ) 'Arap ülkeleri Birliği' kurmak, Orta Doğu politikasında Ürdün ve Mısır desteği ile büyük siyasi ve ekonomik güç oluşturmak istiyorlar.

İran ve Türkiye'nin bölgedeki güçlerine karşı politika üretmek amacı da taşıyorlar ki Amerika'nın ambargosu ile İran'ın ekonomik güç kaybedeceğinin hesaplarını yapıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar