Türkiye-Suriye savaşı ve Kürt devleti riski

Tahran Zirvesi sonrası İdlib çıbanı Türkiye'nin başını çok ağrıtacak gibi görünüyor.Türkiye, Rusya ve İran'ın İdlib'de gözlemci askeri birlik bulundurma kararı çerçevesinde 12...

Tahran Zirvesi sonrası İdlib çıbanı Türkiye'nin başını çok ağrıtacak gibi görünüyor.

Türkiye, Rusya ve İran'ın İdlib'de gözlemci askeri birlik bulundurma kararı çerçevesinde 12 askeri üs kurduğumuz İdlib'e sürekli askeri takviye gönderiyoruz.

Ancak iki çok önemli gelişme var.

Birincisi Türkiye, İdlib'de radikal grupları silah bırakmaya ikna çabası içine girdi. Yaklaşık 30 bin silahlı güç haline gelen bu radikal grupları Türkiye dost görüyor ama İran ve Rusya terörist olarak adlandırıyor.

Bu grupların silahlarını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etme çabası Türkiye tarafından sürdürülürken Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) adlı eski El Nusra'nın lideri Ebu Muhammed Colani bu projeye tepki gösterdi ve silah bırakmayacaklarını açıkladı.

İdlib'in yaklaşık %65'ini yani kentin üçte ikisini HTŞ kontrol altında tutuyor ve Colani, Esad rejimine karşı savaşacağını açıkça ilan ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar