Sıra kıyılarımızı yağmalamaya geldi

Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın iştiraki (MUÇEV) bünyesinde bulunan sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler ve koylar anayasaya aykırı olarak "Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi Anonim...

Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın iştiraki (MUÇEV) bünyesinde bulunan sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler ve koylar anayasaya aykırı olarak "Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi Anonim Şirketi" adlı özel kuruluşa devredildi.

16 Mayıs'ta Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edilen bu şirket, sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler kuracak, koylarda kiralama yapabilecek, sahilleri, kıyılar ve denizi istediği gibi kullanabilecek.

3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin sahillerinde böylece özel bir şirket söz sahibi olacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesini devre dışı bırakan bu anayasaya aykırı devir konusunda başkan Osman Gürün'ü aradım.

"Muğla'nın sahillerine çöktüler" diye söze başlayan Başkan Gürün, şunları söyledi:

"Halkın kullanımına açık olması anayasa ve yasalarla belirlenen cennet sahillerimizin özel bir şirkete peşkeş çekilmesine itirazımız var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar